Доцентът от Аграрния насилван сексуално, убиецът му остава в ареста

Съдът не пожали убиеца

Доцент Стефан Нейков, който бе открит във фолксвагена си до пловдивската Военна болница в безпомощно състояние е бил насилван сексуално с бухалката, с която е бил пребит. Това стана ясно в съдебна зала, докато бе гледано внесеното днес от окръжната прокуратура искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 42-годишния му убиец – Илия Рангелов Стоичков.

Множество наранявания по главата, счупени ребра, кръвоизливи, разкъсани вътрешни органи и разкъсване на аналния отвор е установила съдебно-медицинската експертиза на тялото.

Пред съда наблюдаващият прокурор Георги Пенев беше категоричен, че Стоичков е вкарвал бейзболната бухалка, с която е пребил преподавателя, в тялото му.

Обвинителят съобщи също, че след побоя, биячът изтръгнал от врата на Нейков златен синджир, а после продал накита в заложна къща в Стамболийски.

Според адвоката на арестувания мъж Георги Кременаров, най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ е прекалена в случая. Затова той настоя Стоичков да бъде освободен под гаранция или домашен арест. Според него няма опасност убиецът да се укрие, а освен това е помогнал на разследването.

По думите на защитника съпругът на фаталната студентка не е имал намерение да убие доцента и е бил афектиран.

В крайна сметка съдът прецени, че Илия Стоичков трябва да остане зад решетките.

Пред журналистите мъжът отказа да каже каквото и да било.

Определението на магистратите може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд. Ако това стане, мярката ще бъде гледана на 12 юли.

Подобни статии

Top