Довършват замразения с десетилетия надлез край Хисаря

Обектът е сред приоритетните в Пловдивска област

Довършване на надлеза до Хисаря, който стои недовършен от почти 40 години е следващият голям проект в Пловдивска област. Към момента Общината в курортния град изготвя договора с АПИ,  за да се предаде решението на местния Общински съвет за отчуждените имоти във връзка с обекта и да стартират необходимите процедури.

„Важното е, че има конструктивно становище, че съоръжението е годно и затова целта ни е, да бъде завършено, за да не изгубим тези средства, които преди години са  инвестирани, а и безспорно, този пътен възел е  нужен за цялата област“, заяви по този повод областният управител Дани Каназирева. Припомняме, че преди дни тя направи инспекция на пътя за Хисаря в участъка Черничево – Дуванлии, чийто ремонт трябва да приключи в средата на август.

Агенция „Пътна инфраструктура“ е инвестирала близо 10 000 000 лева в ремонта на 9-километровия участък. пътят се разширява, ще му бъдат монтирани нови мантинели и пътни знаци. В момента усилено се асфалтира, като по проект е предвидено усилване на пътната основа, полагане на нови асфалтобетонови пластове, попълване на банкети, подобряване на отводняването и други.

Подобни статии

Top