Доживяхме! Започна разчистването на ст. „Христо Ботев“! (СНИМКИ)

Багери и самосвали влязоха на Колежа, подготвят го за скорошно подновяване на строителните дейности

Строителна техника влезе на стадион „Христо Ботев“. Багери и самосвали ще започнат разчистване като част от подготовката за подновяване на строежа. Документите за размразяване на обекта са одобрени, получен е Акт 11, а същинската работа ще започне след около месец, когато се очаква „канарчетата“ да получат кредит от Фонда на фондовете към Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Заемът вече е одобрен, като остават само няколко последни формалности.

Фондът на фондовете ще отпусне 75 процента от сумата, необходима за дострояването на Колежа, а заемът ще бъде гарантиран от новия собственик на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов.

Ето и официалното съобщение от клуба:

„В съответствие с технологичния и времеви график, определен при подписване на договор от 21.02.2019 г. между Възложителя ПФК Ботев АД и Проектанта ВАМОС ООД

Днес, 08.03.2019 г., след подписване на изискуемите документи между ПФК Ботев АД и представители на останалите страни, ангажирани в доизграждането на стадион „Христо Ботев“ – строителен надзор, строител, проектант, стартираха дейности по разчистване на строителния обект  във връзка с осигуряване условия за изпълнение на определения в договора обем работа от специалистите по отделните части – част Архитектура , част  Конструкции, част Водопровод и канализация, част Електрическа и част ОВК“.

Снимки: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top