ДПС към президента: Страната има нужда от редовен кабинет (ВИДЕО)

Очакванията на обществото ни са за редовно правителство, отговори Румен Радев

В 11.30 ч. ДПС влязоха на консултации при президента за съставяне на правителство.

„Тази година българските граждани на три поредни избора дадоха своя глас за промяна. Очакванията на обществото ни са за редовно правителство. Затова за нас е важно мнението на всяка от парламентарните групи за дейността на новия парламент, работата и формирането на бъдещото правителство“, каза пред представителите на ДПС президентът Румен Радев.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че наистина е имало три избора в резултат на политическата криза в страната. По думите му обаче политическата криза не настъпва за един ден, а през годините сме стигнали до ситуацията, в която се намираме.

„Преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите, политическите субекти и диалог между институциите. Не е нова тема за нас от ДПС, защото през годините ние неведнъж сме предупреждавали, че можем да стигнем до такава политическа криза. Много пъти сме могли да дефинираме какво разбираме под възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията и възстановяване на държавността. Въпросът е как преодоляваме политическата криза“, каза още той.

Карадайъ заяви, че страната има нужда от редовен кабинет с оглед на множеството кризи – COVID кризата, здравната, социалната, икономическата и финансовата, инфлацията, която в момента се развива, растящите цени.

„Това изисква отговорно управление, управление с визия, изискват отговорни политически субекти с бързи, спешни действия с оглед на преодоляване на кризата и с поглед в бъдещето“, каза лидерът на ДПС.

Карадайъ смята, че сме закъснели с Плана за възстановяване и устойчивост и закъсняваме с оперативните програми.

В 14.00 часа се очакват и последните за днес консултации при президента – с групата на „БСП за България“.

Вижте коментара на ДПС след консултациите:

Източник: БНТ
Снимки: БНТ/Десислава Кулелиева

Подобни статии

Top