Драгомир Кузов оглави новата Българска федерация колоездене

Федерацията бе учредена в пловдивския „Колодрум“ от 19 колоездачни клуба

Драгомир Кузов бе избран за председател на новоучредената Българска федерация колоездене. Това се случи в пловдивската зала „Колодрума“, като учредители са 19 български колоездачни клуба. Кузов спечели изборите на балотаж с Любослав Венков, който стана негов заместник, съобщи Радио Пловдив.

Освен двамата, в Управителния съвет влязоха Антон Настев, Данаил Ангелов, ДАниел Петров, победителя в Обиколката на България през 2007 година Евгени Балев и Тодор Янев.

Българска федерация колоездене ще се регистрира в съда и ще търси национален лиценз. Досегашният Български колоездачен съюз, начело на когото бе бившият депутат Евгений Димитров и бе обявен в несъстоятелност, продължава да съществува.

Пътят на БФК е присъединяване на по-късен етап към Международния колоездачен съюз.

Драгомир Кузов е бивш национален състезател и треньор по колоездене, отличен като майстор на спорта. Активен член на Асоциацията на производителите на велосипеди в България. Роден е през 1961 г. На 24-годишна възраст отваря сервиз за ремонт на велосипеди в гаража на родителите си в София, а десет години по-късно изработва първия си авторски модел велосипед DRAG. Освен да развива фирмата си за производство на велосипеди и аксесоари, Кузов активно подкрепя състезателни прояви – спонсор е на клубове по колоездене и велообиколки.

Той е единственият българин в историята на Международния колоездачен съюз, който е член на техническата комисия на организацията.

Снимка: karieri.bg

Подобни статии

Top