Драконовият череп от "Домът на дракона" стана атракция в Пловдив (СНИМКИ) - DC news

Драконовият череп от „Домът на дракона“ стана атракция в Пловдив (СНИМКИ)

Стотици се снимаха с валерианския драконов череп, който от вчера е атракция за жителите и гостите на Пловдив.

Черепът е ситуиран на пл. „Централен“, точно срещу Централна поща. Минувачи, туристи и най-вече деца и тийнейджъри, си правят селфита и снимки с дракона – реклама на оригиналната драма на НВО „Домът на дракона“.

Едноименният сериал, предистория на  феномена „Игра на тронове“, е базиран на романа „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин. Той разказва историята на рода Таргариен и техните величествени дракони.

В поредица ще видим и научим много повече за мистериозните зверове, които владеят небесата. А в България тяхното присъствие ще бъде усетено със специална поредица от събития.

Грандиозната реплика на валериански череп с дължина от над 5 метра и височина от 2,8 метра продължава традицията на НВО да показва култови елементи от сценографията на двата сериала. Припомняме, че преди години в града под тепетата на два пъти гостува прословутият трон от мечове от „Игра на тронове“.

Ексклузивната експозиция дава възможност на публиката да придобие представа за внушителните размери на легендарните дракони и да се докосне до магията на продукцията.

Феновете по света са нетърпеливи да изгледат първия епизод от новия сериал на 22 август, като у нас той ще е наличен в стрийминг платформата HBO Max още от сутринта в същия ден и от 21:00 часа по канала HBO.

Сериалът, който се развива 200 години преди събитията от феномена „Игра на тронове“, разказва историята на дом Таргариен в десет епизода. Във водещите роли влизат Пади Консидайн, Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Стив Тусен, Ив Бест, Соноя Мизуно, Фабиен Франкел и Рис Ифанс.

Допълнителният актьорски състав включва Мили Алкок, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Емили Кери, Хари Колет, Райън Кор, Том Глин-Карни, Джеферсън Хол, Дейвид Хорович, Уил Джонсън, Джон Макмилан, Греъм Мактавиш, Юън Мичъл, Тео Нейт, Матю Нийдъм, Бил Патерсън, Фиа Сабан, Гавин Спукс, Савана Стейн.

Ко-създател и изпълнителен продуцент е Джордж Р. Р. Мартин. Райън Кондал е ко-създател, ко-шоурънър, изпълнителен продуцент и сценарист. Мигел Сапочник е ко-шоурънър, изпълнителен продуцент и режисьор, а Сара Хес е изпълнителен продуцент и сценарист. Изпълнителни продуценти са още Джоселин Диас, Винс Джерардис и Рон Шмид, а режисьори – Клеър Килнър и Гита В. Пател. Грег Яйтанс е режисьор и ко-изпълнителен продуцент. Оригиналният сериал на HBO е базиран на романа на Джордж Р. Р. Мартин „Огън и кръв“.

Софиянци и гостите на столицата ще могат да се докоснат до драконовия череп между 19 и 22 август, когато той ще бъде изложен в пространството пред НДК.

Подобни статии

Top