Драма във Велинград: Задържаха британка за смъртта на 7-месечното й бебенце

Изпуснала детето и му причинила тежка черепно-мозъчна травма, в следствие на която настъпила смърт

Задържана е британска гражданка, причинила смъртта на 7-месечното си бебе, съобщиха от полицията в Пазарджик.

На 8 ноември в РУ – Велинград e подаден сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в курортния град. Медиците съобщили, че при тях е постъпило 7-месечно бебе, докарано от родителите му. Лекарите само установили смъртта на детето. Обясненията на майката Л.Л. на 39 години, която е британска гражданка и на бащата С.И. на 28 години от Велинград били противоречиви. Тялото е транспортирано за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик, а двамата родители били задържани в ареста на РУ-Велинград. С тях започнали да работят криминалисти, а случая е докладван на дежурен прокурор от Районната прокуратура в курорта.

Съдебните лекари установили, че смъртта на момченцето е причинена в резултат на тежка черепно-мозъчна травма. В помощ на разследващите е изпратен и екип психолози от Института по психология на МВР. Така станало ясно, че във въпросната нощ майката изпуснала детето и така причинила по непредпазливост тежката травма и последвалата смърт.

С постановление на наблюдаващ прокурор арестът на жената е удължен със 72 часа. Районния съд във Велинград е наложил на чужденката най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.

Подобни статии

Top