Драмата с МБАЛ „Св. Мина“ продължава и наесен

Общинските съветници решиха единодушно казусът със сливането на двете общински болници МБАЛ „Свети Мина“ и МБАЛ“ Свети Пантелеймон“ да бъде отложен за сесията на 14 септември.

Предложението дойде от кмета Иван Тотев след близо час разговор с медиците и управителите на двете здравни заведения.

На управителя на МБАЛ“ Свети Пантелеймон“  д-р Петко Недев днес бе възложена задача да състави бизнес план, в който да бъде разяснено какво трябва да се направи, за да се структурира ново здравно заведение. Това трябва да се случи в срок от 20 дни.

В работната група за бизнес плана ще участва и д-р Цветан Деведжиев от МБАЛ „Св. Мина“. Д-р Деведжиев и колегите му днес отново дойдоха в Общинския съвет, за да изразят несъгласието си от вливането на двете болници.

Медици от „Св. Мина“ блокираха кръговото на гарата (СНИМКИ И ВИДЕО)

„Обикновеното вливане няма да доведе до нищо. Трябва да се направи преструктуриране, за да се създаде една нова болница за активно лечение, която да бъде по-добра и от „Св. Пантелеймон“ и от „Св. Мина“, заяви д-р Петко Недев.

Масови протести на лекари и пациенти пред ОбС – Пловдив (СНИМКИ)

„Първо трябва да имаме спешно звено от второ ниво. В момента „Св. Пантелеймон“ има първо ниво, а „Св. Мина“ има само кабинет. Второ – трябва да имаме един много добре структуриран медицински център или ДКЦ. За да имаме тези неща, трябва да разкрием допълнително травматология и кръвна банка. При съчетаването на двете болници също ще имаме детско, нервно отделение, които сега нямаме“, обясни д-р Недев.

„Винаги съм твърдял че трябва да се прави реформа, която обаче да стане след правно-финансов анализ, в зависимост от моментното състояние на здравното заведение“, подчерта той.

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top