Драматичен слалом за Ева Вукадинова на Игрите в Пекин

Работник по поддръжката на пистата попречи на българката в първия слалом и тя се пусна за втори път, а във втория отпадна в средата на трасето

В един изключително драматичен слалом Ева Вукадинова завърши представянето си на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Българката трябваше да участва с шина на ръката, тъй като се наложи обездвижване на дланта, следкато на гигантския слалом преди два дни пукна костица и получи оток. Ева обаче стисна зъби и на обезболяващи застана на старт.

На всичко отгоре човек от поддръжката на трасето попречи на българката по средата на първия манш и се наложи след контестация тя да бъде рестартирана и да се спусне отново. Това допълнително разконцентрира алпийката и й попречи да постигне резултата от първото си спускане. В крайна сметка Ева даде 49-о време в първия манш, а във втория отпадна, след като пропусна врата по средата на пистата.

Българката бе подкрепена от не малка група от родната делегация на игрите, водена от генералния секретар на БОК Белчо Горанов. Тук бе и отличеният наскоро със специална награда от МОК Боран Хаджиев, кмет на Чепеларе – градът с трима олимпийци в Пекин.

Преди два дни Вукадинова завърши 36-а на гигантски слалом.

Снимки: БОК, Йордан Петков

Подобни статии

Top