Дръвчета наместо опасна люлка на ул. „Тунджа“

ОП „Градини и паркове“ със светкавична реакция на граждански сигнал, и кметът на район „Централен“ помогна

Екип на „Градини и паркове“ демонтира стара люлка в междублоковото пространство на ул. „Тунджа“ 9, съобщиха от общинското предприятие.

Сигналът за потенциално опасното съоръжение е подаден от живеещи наблизо граждани с молба за съдействие. Последваха незабавни действия в партньорство с район „Централен“. Кметът Георги Стаменов разпореди спешна проверка и след заключението, че люлката наистина е опасна за децата, подписа заповед за премахването ѝ.

Веднага извършихме демонтажа. На мястото засадихме иглолистни дръвчета – две ели и един хималайски бор. Това е предпазна мярка срещу изкушението някои хора да започнат да паркират автомобилите си върху освободеното пространство, коментира директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

Той посочи, че децата от квартала има къде да играят, тъй като само на метри има модерни и безопасни детски площадки – и в новата зелена зона на бул. „Свобода“, и в парк „Парашутна кула“. Козарев подчерта, че сред основните приоритети в работата на предприятието е да се реагира максимално бързо на всеки подаден от гражданите сигнал.

Подобни статии

Top