Дръзка кражба: Обраха ведомствена почивна база край язовир Батак - DC news

Дръзка кражба: Обраха ведомствена почивна база край язовир Батак

Полицията спипала апашите, които превозвали откраднатото с микробус и джип

Извършители на дръзка кражба са заловени в резултат на бърза и адекватна работа на служители от полицейското управление в Пещера, участъка в Батак и със съдействието на колегите им от РУ-Велинград.

Снощи в полицейското управление в Пещера се получил сигнал от управител на ведомствена почивна база, намираща се в землището на местността «Дъното» край язовир Батак. Той информирал органите на реда, че неизвестни са проникнали в сградата. Била извършена кражба на метални врати, електрически проводници, няколко легла, плотове от готварски печки и бойлер.

Незабавно са проведени заградителни действия, в които се включили екипи на РУ-Пещера, полицейския участък в Батак и колегите им от РУ-Велинград. Така в резултат на бързата реакция били спипани 47-годишен ракитовец, 44-годишна жена, с която той живеел, 30-годишен мъж от село Дорково и 20-годишен от Батак. Те превозвали откраднатите вещи с помощта на микробус «Ивеко» и джип „ Ленд Ровър“. Четиримата имат криминални прояви и са известни на органите на реда.

Апашите са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пещера. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Top