Дрифтъри от Столипиново задигнали колата на пожарникар (СНИМКИ)

Огнеборецът оставил автомобила си на охраняемия паркинг за известен период от време, тъй като не бил в града.

Дрифтъри от Столипиново са задигнали БМВ-то на пловдивски пожарникар, оставено на паркинга на заложна къща в мултиетническия квартал. Това съобщи днес директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков.

Случаят стана известен вчера, след като двамата джигити блъснаха зрелищно колата в дърво в ж.к. „Тракия“.

„В момента колегите изясняват как двамата роми са успели да влязат в колата и да я подкарат. Разследваме дали тя е обсебена, открадната или им е предоставена от собственика“, посочи Илков.

Джигитите бяха забелязани вчера да дрифтват на кръстовище в най-младия пловдивски квартал. Те не успели да овладеят автомобила и се забили в дърво на бул. „Освобождение“.  След това двамата избягали от местопроизшествието.

„Борбата с джигитите и гонките продължава“, посочи на полицейския брифинг днес ст. комисар Илков. По думите му служителите на реда ще наблегнат най-вече на големите булеварди, където се правят гонки в кварталите „Кючук Париж“ и „Тракия“.  Там инфраструктурата го позволявала, а служителите на Първо и Пето РУ ще се наложи непрекъснато да следят за бабаити по пътищата.

„Няма да жалим сили и средства“, категоричен бе директорът на ОД на МВР Пловдив.

През септември са проверени 97 лица и 54 автомобила на места с големи паркинги,  съставени са 13 акта и 16 фиша по Закона за движение по пътищата.

Най-често нарушенията на водачите са били за несъобразена скорост и отнемане на предимство.

Снимки: I see you KAT Пловдив

Подобни статии

Top