Дрогиран шофьор остава зад решетките, носел четвърт килограм амфетамин

Намереният наркотик е за близо 7 500 лв.

Пловдивският апелативен съд  остави в ареста 46-годишния С. Г. от с. Брани поле, задържан за притежание на наркотици с цел разпространение. Подсъдимият е арестуван на 8.02.2019 г. на бул. „Кукленско шосе“, след като полицаите намерили в микробуса му амфетамини с общо  тегло 250 грама на стойност 7 482 лв. По-късно, при обиск в дома на шофьора била открита и електронна везна.

При задържането на С.Г. се оказало, че той шофира под влиянието на марихуана и амфетамини.

Според апелативните съдии за държането на наркотични вещества с цел разпространение, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева, а за шофиране след употреба на наркотични вещества – от 1 до 3 години затвор.

Апелативните магистрати приемат, че от доказателствата по делото, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил двете престъпления, в които е обвинен.

Оказало се, че мъжът е криминално проявен и е осъждан два пъти за държане на наркотици. Въпреки че е изтърпял наказанията си, Апелативният съд приема, че е налице реална опасност от извършване на друго подобно престъпление в случай на по-лека мярка за неотклонение.

Подобни статии

Top