Дронове и електробуси са акцентите на 76-я Международен технически панаир в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Дронове и електробуси са акцентите на 76-я Международен технически панаир в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Министърът на икономиката Никола Стоянов преряза лентата на най-голямото изложение в България

Дронове и електрически автобуси и автомобили са във фокуса на тазгодишното 76-то издание на Международния технически панаир в Пловдив. Над 15 премиери и голям брой иновации представят над 180 фирми от България и още 12 държави. Участниците са от България, Румъния, Полша, Турция, Република Северна Македония, Обединени Арабски Емирства – Дубай, Русия, Словакия, Чехия, Тайван и Азербайджан. За първи път на изложението има и голям брой индийски компании, които представят индустрията в азиатската страна. Над 60% са чужди компании – директни производители, търговци и представители.

 

Български дронове – разработки на БАН са сред иновативните разработки, заяви при откриването министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов. Той преряза лентата на изложението и разгледа щандовете първо на индийските компании.

„Намираме се отново в криза и след COVID пандемията това са бизнес криза, нарушени вериги на доставки, поскъпване на енергийните източници – тежки времена за всички фирми“, коментира Стоянов. Той допълни, че именно тези времена предоставят най-големите възможности за фирмите за растеж и въвеждане на нови технологии и иновации.

1 2

Подобни статии

Top