Капитанът на Ботев се събуди от упойката! - DC news

Капитанът на Ботев се събуди от упойката!

Сутринта футболистите имаха лека тренировка, а официалната е довечера, „лъвовете“ искат утре мач срещу Грузия да има

Страхотни новини долетяха от столицата на Грузия. Преди минути капитанът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев се е събудил от упойка, поставена заради направената операция. Тошко е контактен и е в стабилно състояние, съобщиха от клуба.

Друга катастрофа, станала минути преди навлизането на автобусите с футболните ни национали в тунела, най-вероятно е причина за тежкото пътно-транспортното произшествие, при което пострада Тодор Неделев. Това съобщи специално за БНР пресаташето на националният ни отбор Виктор Игнатов.

Както е известно, на път към хотела от летището в Грузия шофьорът на първия от двата автобуса, превозващи състава ни, е загубил контрол върху управлението на возилото, вследствие на което е била предизвикана тежка катастрофа.

„Най-големият проблем дойде от това, че непосредствено преди нашето навлизане във въпросния тунел, беше станала катастрофа и реално ние бяхме първите превозни средства, които навлязохме там и абсолютно никой нямаше идея за тази опасност. Не мога да кажа кой е виновен и изобщо дали има виновен. От една страна беше много мокро, отделно асфалтът беше изтъркан. Шофьорите направиха всичко възможно да спрат, но не успяха да предотвратят удара. Веднага след инцидента започна разследване. Дойдоха достатъчно полицаи, но нашият ангажимент беше състоянието на Тодор Неделев. Нямам представа как са тръгнали нещата, но предполагам, че в някакъв момент ситуацията ще се изясни, след произнасянето на съответните органи“, сподели Игнатов.

„Състоянието на Тодор е стабилно. Причината за спешната операция беше едно доста сериозно парче, което се е отчупило от черепа му и е навлязло навътре и интервенцията се наложи, за да не предизвика хематом, което би направило нещата много тежки. В най-оптимистичният вариант очакваме до три месеца Тодор да се появи на терена“, допълни Виктор Игнатов и поясни, че засега мачът срещу Грузия от Лигата на нациите не е отменен.

Сутринта футболистите са имали леко занимание. По програма довечера трябва да се проведе и официалната тренировка на отбора.

„Това разбира се е ситуацията към момента. Всичко може да се промени. Всичко зависи от това, какви решения ще бъдат взети през днешния ден“, завърши Игнатов.

Хирургическата интервенция е извършена от д-р Шота Ингороква. Неделев ще остане под наблюдение на местните медицински екипи, както и на лекаря на националния отбор д-р Бисер Бочев, съобщиха от БФС.

Българският футболен съюз и щабът на националния отбор изказват дълбоки благодарности на всички медицински лица, на представителите на посолството на Република България в Грузия, и в частност на г-жа Ралица Димитрова, както и на цялото ръководство на Грузинската футболна федерация.

БФС и Ботев (Пловдив) своевременно ще информират обществеността за актуалното състояние на Тодор Неделев.

Източник: БНР, NOVA, botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top