Дружество на пловдивските художници организира онлайн търг в помощ на Пенка Калинкова

До четвъртък ДПХ събира творби, които да бъдат включени в търга, стартът му е в петък

Дружество на пловдивските художници призовава своите членове да се включат в търг-продажба в помощ на Пенка Калинкова във връзка с нейното възстановяване и рехабилитация след тежка операция за отстраняване на тумор в мозъка. Всеки автор, който желае да си включи в търга, трябва да подбере своя картина, да я снима с добра резолюция и да я изпрати на имейла на Дружество на пловдивските художници, придрувена от име, наименование на творбата, размер, материал и цена, кочто по шъзмовност да е по-достъпна.

Изпратените творби ще бъдат качени на страницата на Дружество на пловдивските художници във Фейсбук.

При евентуална покупка художниците, изпратили снимки на своите картини, трябва да имат готовност да донесат произведенията си в офиса на ДПХ на бул. „Княз Александър Батенберг“ 27, а купувачът ще преведе сумата директно на сметката на г-жа Калинкова и срещу платежното нареждане от банката ще си получи картината.

За момента, имайки предвид ограниченията във връзка с Covid 19, това е най-подходящата форма за помощ и съдействие, коментират организаторите от ДПХ.

Творбите се събират на имейла на Дружество на пловдивските художници от днес до четвъртък – 14 май. От петък – 15 май, картините ще бъдат представени на Фейсбук страницата на Дружеството. При покупка на картина трябва да бъде отбелязано под поста името на купувача, който желае да я притежава.

Предварително благодарим на всички, които ще се включат в благотворителната инициатива, за да подпомогнем един достоен човек и изтъкнат пловдивски общественик, когото обичаме – Пенка Калинкова. Тя винаги е била съпричастна и активна в културния живот на Пловдив, присъствала е на културните събития на Дружество на пловдивските художници и е писала прекрасни отзиви за тях„, сподели Снежана Фурнаджиева – председател на Дружество на пловдивските художници. Целта на тази кампания е да събере средствата за направените до момента медицински разходи и за предстоящите услуги на рехабилитатор и личен помощник на Пенка Калинкова.

Майка ми е неподвижна на легло и има нужда от помощ за всички ежедневни дейности. Моля ви, помогнете в тази трудна ситуация. Моля ви, споделете кампанията! Благодаря!“, написа преди дни синът на обичаната пловдивска общественичка.

Ето и линк към платформата, по която се набират средства в момента. Всеки желаещ може да се включи директно: https://bg.helpkarma.com/campaign/pomosht-za-lechenieto-i-rehabilitatsiata-na-mayka-1538?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=share_campaign&fbclid=IwAR1N6O3Zk1WQhvuDUyUz8o7Q5ZeoiUNotUKCdpB0qBgcacbO7kdlYuK4N4U.

Подобни статии

Top