Дружество на пловдивските художници връчва годишните си награди

Навръх Ивановден

В годината на COVID пандемията ритъмът на много културни прояви се обърка и хората на изкуството, публиката и институциите трябваше да се адаптират към честите промени на обстоятелства, които преди са изглеждали трайно установени. За първи път традиционната годишна изложба на Дружеството на пловдивските художници, която е част от Културния календар на Община Пловдив, ще се проведе не преди, а след Коледа и Нова година.

Годишните награди на ДПХ за отиващата си 2020 година ще бъдат връчени днес, по време на отвореното откриване (от 17 до 19 часа) на общата изложба на художниците – членове на дружеството в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ 32.

Председателят на ДПХ Снежана Фурнаджиева:

След ново завръщане в ограниченията на пандемия, след усилия, страх и несигурност, надеждата запазва жаждата за промяна и нова радост. И въпреки това, вече 45 години ДПХ изпълва с послания и красота творческото пространство на ул. „Гладстон“ 32 като морален стълб, който поддържа вярата, че създаваме истинските ценности на духовния ни живот. Отново ще бъдем заедно с любимите приятели, колеги и ценители, за да съпреживеем една магнетична вечер с изкуството. Ще бъдат връчени Годишните награди за живопис, графика, скулптура, N форми, млад автор и Награда на Кмета, оценени от петчленно жури, включващо Никола Певичаров, Цвятко Сиромашки, Димитър Апостолов, Десислава Христозова и Снежана Фурнаджиева.

Изложбата ще продължи до 2 февруари 2021 година.

Подобни статии

Top