Дружеството на пловдивските художници открива най-цветната си изложба

Традиционната изложба „Цветове“ се открива винаги в навечерието на големия християнски празник Великден

Искрящата пролет отваря сърцата ни към цветни надежди и очаквания за  чудото на божието възкресение, за вяра в пречистване и духовно  извисяване.

Топлината на слънчевото пробуждане ни изпълва с изначалната радост от живота, избуял над дребното, пошлото лицемерие на реалността.

С тези думи председателят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева анонсира предстоящото откриване на традиционната пролетна изложба на най-старото арт сдружение в Пловдив и страната.

Изложбата “Цветове“, която е част от Културния календар на община Пловдив за 2019 г., ще бъде открита  от 18:00 ч. в изложбената зала на Галерия „Пловдив“, в сградата на Общинския съвет.

„Един повик на божествената ни същност за чистота, за красота и любов. Да оставим магията на изкуството да ни потопи в това сакрално чудо и усещане за хармония на цветове, форми и фантазия в изложбената зала на галерия „Пловдив“ с творчеството на Дружество на пловдивските художници“, допълва още Снежана Фурнаджиева, която от името на Дружеството кани пловдивчани и почитателите и приятелите на изкуството да се включат в официалното откриване на „Цветната“ изложба.

Подобни статии

Top