Дружеството на пловдивските художници с изложба „Цветове“ в зала „2019“

Изложбата ще бъде открита в пространството пред залата

Пролетната изложба „Цветове“ на Дружеството на пловдивските художници ще бъде открита тази вечер от 18.00 часа. Традиционно тази изложба предшества Великденските празници. Тази година обаче тя бе отсрочена заради извънредното положение и коронавирусната пандемия.

Творбите са подредени на двете нива в Изложбена зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32 към Градска художествена галерия – Пловдив.  Откриването ще се състои в пространството пред залата, а вътре ще могат да влизат само посетители с маски, като присъствието им не трябва да надхвърля 20 души едновременно, съгласно последните указания на Министерството на културата.

Ето и посланието на Снежана Фурнаджиева – председател на ДПХ към художниците и публиката:

„След дългото очакване на закъснялата пролет, след напрегната самота от изолация в диалог със себе си закопняхме за споделена топлина и истинско духовно преживяване. Да почувстваме живителната сила и вяра срещу страха и отчаянието! Общата изложба „Цветове“ на Дружество на пловдивските художници е този взрив от багри, форми и пластика, който ще върне силата и надеждата в объркания ни свят.

На 16.06.2020 г. от 18:00 ч. изложбена зала „2019“ (ул. „Гладстон“ 32) оживява в пълен блясък с откриването на сезона на ДПХ с живопис, графика, скулптура и N форми – част от Културния календар на Община Пловдив. Да върнем радостта и красотата за нашите ценители, приятели и гости на Пловдив, които ни очакват с любов. И за да спазим изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерството на културата, носете маски и спазвайте дистанция от 1,5 м. Ще бъдем отново заедно въпреки всичко! Очакваме ви!“

Подобни статии

Top