ДЦДУ отпразнува 12-ти рожден ден

С много веселие и вълшебни моменти за потребителите

Дневният център за деца с увреждания (ДЦДУ) в Асеновград отпразнува 12-ия си рожден ден. Специален гост на тържеството беше инженер Петър Петров – заместник-кмет по хуманитарните дейности в общината. „Позволете ми от свое име и от името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев да Ви честитя празника. За мен е удоволствие да присъствам на 12-тия рожден ден на Дневния център за работа с деца с увреждания. Благодарим Ви, че през всички тези години, със своята дейност оказвате подкрепа и подавате ръка на всеки, нуждаещ се от Вашата помощ. Сигурен съм, че и родителите, доверяващи се на центъра, са се уверили в професионализма на служителите в него. Желая Ви весел празник и незабравими емоции най-вече за децата, потребители на социалната услуга“, каза пред присъстващите инженер Петров.

Днес децата от центъра отбелязаха не само своя рожден ден, но й Деня на детето. В почти 3-часово забавление ги впуснаха гостите им аниматори, които се бях въплътили във феи и вълшебници. Те включиха всички потребители на ДЦДУ в интересни игри, чрез които едновременно ги учеха да разпознават цветовете и посоките. Приканваха ги във вълшебно тържество – да танцуват и да пеят заедно. Впуснаха ги в приключение, което ги накара мислено да летят с парашут. Тържественото отбелязване на празника остави у децата незабравим спомен.

Заместник-кметът Петров разгледа помещенията, в които се работи с децата. Направи му впечатление подредеността и чистотата, които се поддържат в сградата. За всяко едно от заниманията е осигурено отделно помещение плюс административна част.

Подобни статии

Top