Духът на Япония завзема Пловдив с два уникални спектакъла с вход свободен за пловдивчани

Пловдив и Окаяма имат близки двустранни отношения от 1972г

По покана на Община Пловдив в периода 15-18 ноември делегация, водена от Кмета на японския град Окаяма – г-н Масао Омори ще бъде на официална визита в побратимения град Пловдив.

Кметът на Окаяма ще бъде придружаван от 6 човека, представители на общинската администрация и група от 27 музиканти.

Окаяма е един от най-развитите градове в Япония с население от 720 800 жители, утвърден индустриален и търговски център и град , известен с многобройните си културни събития.

Пловдив и Окаяма имат близки двустранни отношения от 1972г., когато е подписано официално споразумение за побратимяване между двете общини. Оттогава датират топлите приятелски отношения, развиват се взаимоизгодни партньорски връзки, работи се по общи проекти, един от които е ежегодният обмен на ученици от езиковите гимназии, и регулярно се разменят делегации на високо ниво.

По време на официалното посещение, културната група ще изнесе 2 безплатни спектакъла за гражданите и гостите на Пловдив със заглавие „Духът на Окаяма“, представящи традиционни японски танци и музика.

Представленията са на 16 ноември 2019 г., събота, от 18.30 часа в Дома на културата „Борис Христов“ с ВХОД СВОБОДЕН и на 17 ноември, неделя, от 11 до 12 часа на открита сцена пред сградата на община Пловдив, пл. „Стефан Стамболов“ 1.

Спектакълът „Духът на Окаяма“ включва характерния танц Ураджа и изпълнения на традиционни музикални инструменти. Танцът Ураджа (демони) е представление, кръстено на местната стара приказка, която се нарича „Момотаро“ (Прасковеното момче).

Градът е известен с героя от японския фолклор Момотаро. Момотаро идва на този свят, за да се бори срещу злите сили и благодарение на помощта на няколко животни успява да победи злите духове на Демонския остров.

1 2

Top