„Духовни маршрути в Пловдив 2021“ продължава с тазгодишните Национални есенни изложби

Маршрут ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО: Прагове и белези

Издателство „Летера“ има удоволствието да покани пловдивчани и гости на града да се включат в събитията от втория етап на „Духовни маршрути в Пловдив 2021“, които ще се проведат през септември-октомври. Проектът е финансиран от Община Пловдив по Компонент 1 „Фестивали и значими събития“ и е част от Културния календар на града за 2021 година. Не пропускайте следващите 4 обиколки из дебрите на пловдивския дух.

Национални есенни изложби Пловдив 2021

19 септември 2021 г., неделя, 11:00 ч.

Сборен пункт: Стария град, Балабанова къща

Водач: проф. д-р ГАЛИНА ЛАРДЕВА

Професор по История и теория на изкуствата, зам. ректор на АМТИИ – Пловдив, артистичен директор на Националните есенни изложби от 2013 г., автор на кураторски проекти и изкуствоведчески изследвания

Маршрутът ще представи по традиция тазгодишното издание на Националните есенни изложби, които представят девет автори в дворовете и къщите на Стария град – Балабанова къща, къща Хиндлиян и Постоянната експозиция Мексиканско изкуство.

Участниците в маршрута ще имат възможност да се запознаят с творчеството на живописците СВЕТОЗАР БЕНЧЕВ, ЯВОРА ПЕТРОВА, ДИМИТЪР ХРИСТОВИЧ, АНГЕЛ ГЕШЕВ (Балабанова къща), НОРА АМПОВА (Постоянна експозиция Мексиканско изкуство).

Фотографски изложби на ЛИЛЯНА КАРАДЖОВА и МИРОСЛАВ ЖИВКОВ са експонирани в къща Хиндлиян, където в двора могат да се видят и графики на ВЕНЦИСЛАВ ШИШКОВ.

Интересни пластики на ДАНИЕЛ МИРЧЕВ-ДЪНА са изложени на открито в двора на Постоянна експозиция Мексиканско изкуство.

Организатори на изложбите са Община Пловдив, ОИ Старинен Пловдив и фондация Култура и съвременност, с подкрепата на КЦМ 2000 АД – Пловдив, ГХГ Пловдив, галерия Етерна – Пловдив.

Подобни статии

Top