Два дни спасители издирваха изчезнал 78-годишен мъж в гората край Равногор

Възрастният мъж бил открит в сравнително добро състояние

Спасители, пожарникари и доброволци успяха да открият 78-годишен мъж, изчезнал в гората край курортно селище „Атолука“, в близост до Равногор. Това съобщиха от пресцентъра на ГДПБЗН.

На 25 юли в 19.04 часа е получено информация за изгубен човек на 78 години. По първоначални данни той изчезнал в гората на юг от курортното селище.

Веднага била организирана група за издирване от 16 човека, сред които трима служители на пожарната в Пещера, двама от районното управление на полицията в  Пещера и 11 доброволци от село Равногор и курортното селище „Атолука“. Спасителите издирвали възрастния човек до полунощ в събота, но след това прекратили издирването.

Вчера търсенето продължило от 7:20 часа, като към групата спасители се присъединили и шестима доброволци от планинско спасяване в Пазарджик.

В крайна сметка издирването се увенчало с успех и изгубеният мъж бил намерен жив и в сравнително добро здравословно състояние. Той бил пренесен на носилка до центъра на курортното селище, където е бил предаден на екип на Спешна помощ за преглед.

Снимка: opoznai.bg

Подобни статии

Top