Два метра сняг затрупа Бойково, Лилково и Ситово, положението е тежко СНИМКИ

От вчера следобед машите се борят с преспите по общинските пътища, има непроходими участъци и села без ток

Тежка остава обстановката в община „Родопи“ заради неспиращия повече от 12 часа снеговалеж. Снежната покривка в балканските села е близо два метра. От вчера следобед машите се борят с преспите по общинските пътища; най-зле е положението към селата Бойково, Лилково и Ситово.

Почистването на пътя е ангажимент на Агенция „Пътна инфраструктура“, но едва днес сутринта техника на АПИ бе пусната да пробива отсечката. За да не бъде прекъсната връзката на хората с останалия свят, кметът на „Родопи“ Павел Михайлов пристигна лично на място и разпореди общинска техника да започне разчистване на републиканския път.

Непроходим е и главният път за село Скобелево. Разчистването на отсечката е ангажимент на двете общини – Перущица и „Родопи“, като от страната на „Родопи“ пътят е отворен за движение. Там хората очакват пътя да бъде пробит, за да бъдат доставени хранителни продукти към селото.

Без ток от вчера са селата Бойково, Дедово и Ситово. Мокрият сняг и вятърът създават проблеми, но от ЕВН информираха, че в момента, в който пътят стане проходим, ще изпратят екипи, за да отстранят авариите.

От кризисния щаб в община „Родопи“ заявиха, че поддържат непрекъснат контакт с кметовете и кметските наместници и имат готовност да реагират при промяна на обстановката.

Подобни статии

Top