Два мобилни екипа се включват в имунизацията в Пловдив и областта

Мобилните екипи са към Община Пловдив

Два мобилни екипа за имунизация срещу COVID-19 тръгват от утре в малките населени места в Пловдивска област, както и в големите общински, частни и държавни предприятия в региона. Екипите ще работят според наличните количества от ваксини.

Мобилните кабинети ще работят със специални бусове, които от няколко дни вече са паркирани до сградата на Община Пловдив. Те са оборудвани като подвижни имунизационни центрове.

Днес ще се уточнят последните подробности около екипите.

„Ваксини са осигурени и вчера са пристигнали“, съобщи тази сутрин д-р Калин Калинов, шеф на дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив. Ваксините са предназначени за имунизационните кабинети на общинските болници и РЗИ, а също и за мобилните екипи.

„Мобилните групи са готови и екипирани. Засега разполагаме с две мобилни групи. Едната ще обслужва възрастни и трудноподвижни пловдивчани с различна степен на инвалидизация, които трудно биха достигнали до имунизационните кабинети. Другата мобилна група ще обслужва населени места около Пловдив – в общините „Марица“ и „Родопи“, където има населени места, чиито хора изпитват затруднения да достигнат до имунизационни кабинети заради големите разстояния. Целта е да доближим тази услуга до хората“, посочи д-р Калинов. По думите му дори община Карлово се е свързала с община Пловдив заради няколко населени места, които са доста отдалечени.

Днес следобед ще бъде готов графикът на мобилните екипи, добави още шефът на дирекция „Здравеопазване“. В тях ще има лекар и медицинска сестра. Лекари от РЗИ-Пловдив също са изявили желание да участват. Микробусите – с марка Опел Виваро, вече са брандирани и обозначени, видя репортер на DCnews.bg.

В момента екипите ще разполагат с ваксини на Пфайзер и Астра Зенека.

Подобни статии

Top