Два рейса катастрофираха на пътя за Копривките, отивали да вземат деца от екохотела

Рейсовете тръгнали към планината без вериги, някои от тях били и с летни гуми

Два автобуса са се блъснали в леки автомобили  по пътя за екохотел „Здравец“, научи DCNEWS. Инцидентът е станал около 10.40 ч. днес, потвърдиха от ОД на МВР-Пловдив, а рейсовете е трябвало да вземат ученици от София от екохотела. Наложило се е децата да останат блокирани в хотела за няколко часа, докато пътят бъде почистен.

По данни на полицията става дума за леко пътно-транспортно произшествие с участието на два рейса. Няма пострадали, само щети по превозните средства. Изпратени са други автобуси на същата транспортна фирма, за да приберат учениците от екохотела, допълниха от полицията.

По информация на DCNEWS децата – 13-14 годишни ученици от столицата, са били на почивка в екохотела. Заради инцидента се е наложило те да си тръгнат по-късно, но през цялото време са били в хотела, а не навън в рейсовете, докато пътят бъде почистен, за да тръгнат надолу.

От община Куклен пък уточниха, че на мястото се е образувало задръстване. По думите на зам.-кмета Христо Божинов, който пътуваше към местността Копривките, главният път се стопанисва от Областно пътно управление. Божинов допълни, че общината от сутринта е пратила три снегорина в курортното селище, които почистват снега по останалите пътни артерии, доколкото е възможно при непрекъснатия снеговалеж.

Шефът на Областно пътно управление под тепетата Йордан Калев посочи, че пътят за екохотела се почиства от 8.00 ч. сутринта, а в момента е пратен още един снегорин. Той уточни, че знае за инцидента и че автобусите вече са изведени от въпросния пътен участък. Те са били без вериги. Още няколко рейса са възнамерявали да тръгнат към Копривките, но тъй като били с летни гуми, са се отказали.

Според шефа на ОПУ – Пловдив, преди минути един от снегорините е закъсал в канавката край пътя към Копривките. Той обяви, че ще поиска съдействие от полицията, патрулка да не пуска превозни средства към курорта заради обилния снеговалеж. Калев добави, че за през нощта ОПУ ще затвори и Беклемето  заради силния сняг.

Подобни статии

Top