Два вагона от влака София-Бургас изгоряха на гара Коньово (СНИМКИ)

Кондукторка забелязала пламъците

в тоалетната на третия вагон на бързия влак София-Бургас вчера вечерта, съобщи bTV.  Пожарът се е разгорял много бързо. Само благодарение на бързата реакция на служителите на гарата и във влака, 80-те пътници са били изведени от влака за 3-4 минути.

Пламна бързият влак София-Бургас

След това те са били извозени с два автобуса до Бургас, Ямбол, Карнобат и Айтос.

„Всички се изтеглиха за около 3-4 минути, много спокойно всички излязоха. И мисля, че за това няма пострадали, защото не бяхме много хора в самия влак и пламъкът в начало не беше толкова много”, разказа пътувала във влака жена.

„Към момента не можем да кажем каква е причината. Версиите са много, огледите ще продължат и днес“, съобщиха от пожарната. Служителите първоначално са ползвали пожарогасители, но такива пожари се развиват много бързо.

 

Когато пожарникарите от Нова Загора са дошли на място, установили, че горят два вагона – третият и четвъртият. В крайна сметка последните вагони са напълно изгорели.

Според Ангел Даскалов, началник на „Пътнически превози“ – Пловдив, вагоните са изправни, преди тръгване на влака, се прави технически преглед на вагоните, последният е бил преди да тръгне влакът към Бургас. „Те обаче са на поне 40 години“, допълни Даскалов. „Въпреки това се поддържат в пълна изправност“, каза още той. Компетентните органи  ще направят втори оглед днес.

Движението на влаковете е възстановено в 4.20 ч. тази нощ.

Снимки: bTV

Подобни статии

Top