Двама бизнесмени станаха почетни граждани на Асеновград

Съветниците избираха между четири номинирани.

Общинският съвет в Асеновград удостои със званието „Почетен гражданин“ на Асеновград ливанския бизнесмен Абед Хассун и строителния предприемач Вакрил Запрянов.  Това стана след тайно гласуване от съветниците на днешната сесия , както е по правилника на местния парламент.

Двете номинации бяха единодушно избрани от съветниците. В урната бяха открити 32 плика, единият от тях празен и  втори с невалидна бюлетина.

Ливанският бизнесмен Абед Хассун беше номиниран като един от най-големите дарители в Асеновград за изключителната му заслуга и принос за града  е номиниран. По време на извънреднотом положение заради пандемията от коронавирус той дари 100 000 лв. и оборудване за местната болница.

Строителният предприемач Вакрил Запрянов заслужено има място сред почетните асеновградчани, като системно и дискретно прави финансови жестове към съграждани, изпаднали в нужда.

Тази година изборът бе между четирима души.  Треньорът Димитър Трамбураджиев беше другата номинация за почетното звание. В продължение на половин век  той прославя града в областта на спорта „вдигане на тежести“. Четвъртата номинация беше на Георги Велев за заслугата му в областта на културата и съхраняване на българските традиции. Георги Велев води и школа по бойни изкуства.

Според правилата всеки от кандидатите трябваше да събере минимум 17 гласа. Съветниците имат право да дадат гласа си за повече от един номиниран.Вотът бе таен, без предварителни дебати.

Отличията ще бъдат връчени на официална церемония на празника на Асеновград, който е тази неделя, 31 май.

 

 

Подобни статии

Top