Двама фена на Локо обвинени в нанасяне на лека телесна повреда на полицай

Те нанесли рани с нож, ритали и удряли с юмруци пострадалия по време на боя пред заведение в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми Н.М., на 41 г., и С.Т., на 35 г., за това, че на 25 май 2020 г., в гр. Пловдив, в съучастие, като извършители, са причинили лека телесна повреда на 29 – годишен мъж, по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 вр. чл. 130 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 25 май 2020 г. пред заведение в гр. Пловдив, е станал скандал между две компании. В едната от тях били десетина привърженици на футболен отбор в града, а в другата граждани, сред които имало и двама полицейски служители. Те не били на работа и не изпълнявали служебните си задължения.

Първоначално между двете групи били разменени словесни реплики, които прераснали във физическа разправа. Единият от полицейските служители е пострадал, като са му били нанесени порезни рани с нож по тялото и охлузвания и синини от удари с ритници и юмруци. В момента той се намира в болница за лечение.

От събраните до момента доказателства се установява, че двамата обвиняеми (б.ред. фенове на Локомотив) са нанесли лека телесна повреда на пострадалия 29-годишен мъж (б.ред. цивилен полицай в извънработно време). Обвиняемите Н.М. и С.Т. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По делото се извършват процесуално-следствени действия – до момента са разпитани 15 свидетели, извършени са разпознавания, приобщени са видеозаписи, веществени доказателства и др.

Подобни статии

Top