Двама изключителни музиканти с „ударен“ концерт в Епископската базилика на Филипопол - DC news

Двама изключителни музиканти с „ударен“ концерт в Епископската базилика на Филипопол

Александър Георгиев и Фабиан Хомар от АлФа Дуо живеят и работят в Австрия, това е първият им концерт в България

От 19:00 в Епископската Базилика на Филипопол пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се насладят на дебютния концерт на АлФа Дуо и приятели, които са подготвили за публиката една ударна програма, изпълнена с произведения на много известни композитори, сред които А. Пиацола, Й. Ксенакис, Ф. Сай, собствени аранжименти и композиции, българска музика, поп и джаз.

Александър Георгиев и Фабиан Хомар сформират АлФа Дуо още през 2011 година, като студенти в Университета „Антон Брукнер“ в гр. Линц, Австрия. Дебютният им концерт тогава е в световноизвестната зала на Музикферайн – Виена.

В момента и двамата са уважавани преподаватели в Университет „Густав Малер“ в гр. Клагенфурт, Австрия.

Дуото изнася концерти в Австрия и Германия, а това лято с  удоволствие ще представи своя дебютен концерт и в България, при това на едно знаково място! Александър Георгиев е възпитаник на пловдивското музикално училище – НУМТИ „Добрин Петков“.

Той и Фабиан Хомар ви канят да се оставите на магията на ударните инструменти в зала, изпълнена с много древна история, в която ще ви очакват  2 Маримби, 2 Вибрафона, 5 Сет Ъпа, Конги, Бонгису, Тарамбуки, Джембета, Чинели, Блокчета, Шейкъри, Кашишита, Шекерета и много други музикални инструменти.

Запазете си датата 3 юли от 19:00 часа в прекрасната Епископска базилика на Филипопол. Концертът се осъществява с любезното домакинство на ОИ „Старинен Пловдив“. Билетите са на цена от 20 лева и се продават на касата на операта в Дом на културата “Борис Христов”.

Top