Двама крадци на съд, задигнали общо 4 велосипеда и телефон

Районна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителни актове срещу рецидивистите

Двама рецидивисти отиват на съд за кражби на общо 4 велосипеда в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура под тепетата. Районната прокуратура е внесла в съда обвинителен акт спрямо К.К., на 61 г., за това, че в периода от 22 май 2019 г. до 4 юни 2019 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство е отнел чужди движими вещи – три велосипеда и един мобилен телефон, на обща стойност 835 лева, от владението на другиго без неговото съгласие с намерението противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196 ал. 1 т.2 във вр. чл. 195 ал.1 т.3 и 4 във вр. чл. 194 ал.1 във вр.

К.К. е осъждан многократно за различни престъпления против собствеността.

През септември 2016 г. е изтърпял последното си ефективно наказание „лишаване от свобода“.

На 22 май 2019 г., около 9 часа, в гр. Пловдив, обвиняемият минал покрай жилищна кооперация, в чийто двор бил оставен велосипед, заключен за дърво с метален кабел и катинар. К.К. решил да го отнеме, като с техническо средство прерязал кабела. По-късно оставил велосипеда в заложна къща и за него получил 60 лева.

На 29 май 2019 г. обвиняемият К.К. отнел велосипед, който бил заключен, посредством метално въже и катинар, на етажна площадка в жилищен блок в гр. Пловдив. След това той се придвижил до гр. Асеновград, където го продал на случаен минувач за 50 лева.

На 4 юни 2019 г. обвиняемият К.К. влязъл в жилищен блок в гр. Пловдив с намерение да извърши кражба. Той отворил входната вратата на един от апартаментите и видял на шкаф в коридора, оставен мобилен телефон. Собственичката на жилището през това време била в съседна стая. К.К. взел телефона и затворил вратата. В същия вход пред избените помещения бил оставен велосипед, който не бил заключен. К.К. отнел и него. След това продал велосипеда за 100 лева на непознат мъж в близкия магазин. Парите изиграл в казино. По-късно продал и мобилния телефон за сумата от 40 лева. 

1 2

Подобни статии

Top