Двама мъже са с обвинения за жестокото убийство на жена в Русе

Двамата са направили самопризнания, задържани са за 72 часа

Двама мъже са с повдигнати обвинения за убийство на собственичка на верига аптеки в Русе. Убитата Еранохи Пехливанян е съпруга на общински съветник от ГЕРБ в града. Според прокуратурата мотивът е грабеж, а откраднатата сума е на стойност 65 000 в лева и евро.

Арестуваните двама мъже са обвинени за отвличане, грабеж на пари в големи размери и умишлено убийство, с цел прикриване на другите престъпления.

Жената е убита по особено жесток начин. Тялото й е било открито в река Русенски Лом, след като жената е издирвана в продължение на няколко дни от полицията. Трупът е бил разчленен.

Сигналът за изчезналата жена е подаден на 14 януари от близките й. Последната информация за нея е била от 11 януари.

Според окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев двамата са признали автороството си в извършването на тези престъпления.

„Мотивът им е користен – за пари. Общата стойност за предмета на престъплението за грабеж засега е 65 000 лева – в банкноти от лева и евро“, уточни окръжният прокурор.

Мъжете са я следили дълго време и са знаели, че тя има навика да носи в себе си големи суми пари. На 11 януари вечерта жената е била издебната пред една от аптеките от двамата мъже, единият от които е бил облечен като полицай. Поискал й е личната карта, след което е влязъл в автомобила й. Насочвал я е накъде да кара. Другият е влязъл малко по-късно в колата, след като жената е спряла. Той е сложил белезници на ръцете й.

Впоследствие тя е била прехвърлена в колата на другия мъж. Завели са я в дома й, взели са и наличните пари оттам. Тогава двамата са решили да извършат убийството, чрез което да прикрият отвличането и грабежа.

Похитителите са се притеснили, че тя е виляда лицата им и е чула гласовете им. Затова решили да я убият, завели я до река Русенски Лом и я удушили.

Те са разчленили трупа и на следващия ден са изхвърлили останките край село на 35 км от Русе.

Двамата са задържани с прокурорско постановление за 72 часа, продължава работата по случая.

Снимка: МВР

Подобни статии

Top