Двама министри в Пловдив за MASTЕRCLASS WORK на КНСБ

Президентът на КНСБ Пламен Димитров ще проведе поредната лекция от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0 пред студенти от Пловдив.

Тя ще се състои в Пловдивския университет „Пайсий Хилендарски“ от 11 часа в 6-та аудитория в Ректората. В лекцията ще се включи и образователният министър Красимир Вълчев и социалният министър Бисер Петков.

Това е втората лекция от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0. Първата се проведе през 2018 година в СУ „Св. Климент Охридски“ и в нея участваха министрите на труда Бисер Петков и на образованието Красимир Вълчев.

Целта  на тези лекции е да бъдат обсъдени предизвикателствата, които поставя дигитализацията пред пазара на труда.  Цели професии изчезват и се появяват нови.

В същото време всички млади хора преживяват прехода от студентската скамейка до работното си място. Този преход може да се бъде фатален на фона на бързо променящите се технологии, които са на път да изместят човека в някои сфери на пазара на труда, са част от темите, които ще бъдат обсъдени на лекцията.

Участници в MASTRCLASS WORK 4.0 ще бъдат студенти, университетски преподаватели, представители на синдикални и работодателски организации, неправителствени организации и граждани.

Подобни статии

Top