Двама мотористи са пострадали при катастрофи на пътя Девин-Смолян

Инцидентите са от почивните дни, когато на Пампорово имаше сбирка на мотористи от страната и чужбина

Моторист от Банкя е със счупена ключица, но без опасност за живота след катастрофа на пътя Смолян – Девин в събота, съобщиха от ОДМВР-Смолян. Катастрофата е станала в следобедните часове – около 15.50 ч. 65-годишният моторист изгубил контрол над мотоциклета си, марка „Харлей Дейвидсън“ и при ляв завой се удря в декоративна бетонна ограда, а след това пада на пътя.

На водача е оказана първоначална медицинска помощ от спешен екип от Девин, след което незабавно е бил транспортиран за МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ гр. Смолян. Там, след рентгенова снимка, са установени счупени ключица, вратен прешлен и ребра. Лицето е транспортирано по спешност в болница „София-Мед“ гр. София. Предполагаема причина за произшествието е, несъобразена скорост с релефа на пътя.

Местопроизшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Около два часа по-късно – в 17.50 часа, по същия път е катастрофирал 61-годишен израелски гражданин  Yochai Hochman, който е управлявал мотоциклет  БМВ  с румънска регистрация. Поради несъобразена скорост с пътните условия, водачът изгубва контрол над мотора и пада на пътя, при което са причинени материални щети по мотоциклета и е леко ранен мотоциклетистът, с контузна рана под ляво коляно. Оказана му е първоначална медицинска помощ от спешен екип от ФСМП – Девин и е транспортиран за МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ гр. Смолян, където след рентгенова снимка е освободен за домашно лечение.

Най-вероятно и двамата мотористи са пътували към сборна рокери на Пампорово в събота.

Подобни статии

Top