Двама на съд за убийството на клошар в градинката на Джумаята - DC news

Двама на съд за убийството на клошар в градинката на Джумаята

Двамата били приятели по чашка с убития

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 45-годишния Кирил Стоянов и 44-годишния Цанко Петрунов. Те са предадени на съд за това, че на 07.07.2021 г. в гр. Пловдив, в съучастие като извършители, умишлено умъртвили 55-годишния клошар Лалко Журков.

Петрунов е извършил деянието при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления – квалификация на престъплението по чл. 116 ал. 1 т. 12 от Наказателния кодекс.

Арестуваните за убийството в Капана били приятели по чашка с убития

Двамата обвиняеми се познавали и редовно употребявали алкохол в района на градинката на Джумая джамия в гр. Пловдив. Там често пребивавал и убитият Журков. Той също употребявал алкохол и покрай познанството си с Кирил Стоянов се бил пренесъл да живее в жилището му на ул. „Цанко Лавренов“. Лалко имал регистрация за „уличен артист“, за което притежавал и карта. Той бил женен, но със съпругата му не живеели заедно. Водел скитнически начин на живот.

На 06.07.2021 г., към 15 ч., Журков се намирал в района на Джумая джамия и пиел бира. Той видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, сред които и малолетно момиче. Лалко се приближил към тях. Хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и започнал да го опипва. Това било забелязано от намиращия се наблизо Цанко Петрунов. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул.

Прокуратурата: Двама са арестувани за убийството на 55-годишния мъж в Капана

Петрунов съобщил за видяното и на Кирил Стоянов, който също се ядосал от поведението на скитника. Двамата решили да го накажат като му нанесат побой.

На 07.07.2021 г., към 22,30 ч., Петрунов и Стоянов отново се намирали в района на градинката на Джумая джамия и употребявали алкохол. По същото време и място там бил и Журков. Той също пиел. Журков се приближил към Петрунов и Стоянов. След като го видяли, двамата предприели действия да го накажат заради поведението му към малолетното момиче и започнали да го ударят с ръце по главата. Побоят продължил около 10 минути, за което време двамата обвиняеми нанесли на пострадалия повече от 20 удара в областта на главата.

55-годишен почина след сбиване в Капана, разследват убийство

В един момент Лалко паднал на земята и не успял да стане. Петрунов и Стоянов видели, че е в безпомощно състояние, но не му помогнали, а седнали наблизо и продължили да пият. Минаващи край тях свидетели подали сигнал в полицията за инцидента. Пристигналият на място медицински екип установил, че Журков е починал от нараняванията при побоя.

Спрямо Петрунов и Стоянов е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и в момента те се намират в затвора.

Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Подобни статии

Top