Двама наркодилъри са задържани при спецакция на пловдивската полиция 

Амфетамин, кокаин, таблетки клоназепам и оборот от продажби на дрога са иззети от 5 адреса в Пловдив и Пазарджик

57-годишният пловдивски дилър Костадин Д. по-известен с прякора си «Каратиста», е задържан от служители на отдел Криминална полиция и Специализирани полицейски сили  в хода на спецакция срещу наркоразпространението.

Мъжът управлявал лек автомобил «Фолксваген пасат». Той бил спрян за проверка на главен път на разклона за гр. Стамболийски и село Цалапица. Автопатрул на „Пътна полиция“ го тествал и установил, че шофира под въздействие на кокаин и амфетамин. При последвал обиск и претърсване на превозното средство били открити наркотични вещества.

Криминалистите предприели претърсване и на жилището, обитавано от лицето на територията на град Пловдив, а в последствие било установено и задържано още едно лице, от което задържаният се снабдявал с дрога – 42-годишен дилър от гр. Пазарджик.

По време на обиските са претърсени 5 адреса на територията на градовете Пловдив и Пазарджик, откъдето са иззети  50,04 гр. амфетамин, 1,18 гр. кокаин, електронна везна със следи от наркотици по нейната повърхност, както и таблетки клоназепам с тегло  0,87 грама. На адресите са  открити мобилни телефони и парични средства в размер на близо 5 000 лева от реализирани сделки с дрога от двамата мъже.

По случая е образувано досъдебно производство. Двете лица са задържани в ареста за 24 часа, а впоследствие и за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура Пловдив.

Подобни статии

Top