Двама нови пациенти в Инфекциозна клиника със съмнения за коронавирус

Това са 24-годишен мъж и една жена на 40 години

Двама души са постъпили днес в пловдивската Инфекциозна клиника. Това съобщи началникът на клиниката към УМБАЛ „Св. Георги“ доц. д-р Андрей Петров за DCNEWS.

Това са 24-годишен мъж и една жена на 40 години. И двамата са в добро състояние, но имат съмнения, че са се заразили с коронавирус, тъй като са се прибрали тези дни от чужбина. С тях пациентите, приети в клиниката стават 9. Седем бяха те до вчера.

Засега няма доказани случаи на болни с COVID-19 в Пловдив.

Според доц. Петров починалата в МБАЛ „Св. Мина“ 84-годишна жена е лежала в кардиологията на болницата. Тя не е идвала в Инфекциозна клиника, затова не е и връщана оттам. Жената била позната на лекарите в бившата Първа градска болница, тъй като често се е лекувала там от кардиологични и съпътстващи заболявания.

При влошаване на състоянието й тя е била консултирана с инфекционист от Инфекциозна болница, който е установил, че няма епидемиологична картина. Решено е било да й се вземе проба за коронавирус, но докато това бъде направено, тя е починала.

Днес по обяд е била аутопсията на тялото на починалата пациентка. Засега няма информация от Съдебна медицина – Пловдив какъв е резултатът от аутопсията.

Осем са новите случаи на заразени в България.

Това съобщи преди минути на редовния си брифинг председателят на националния кризисен щаб ен.-майор Венцислав Мутафчийски. Така общият брой на установените болни у нас вече е 51.

От пациентите, приети в лечебни заведения със средно тежка към тежка картина – 10 пациенти във ВМА, в белодробна болница – 5, в Пирогов – 1, в Александровска – 1, в Плевен, след последния потвърден от снощи, са четирима, в Габрово 2-ма и във Варна – 1.

Болният от Варна, в разгара на епидемията в Италия, самолета от Варна и отива в Бергамо, в центъра на епидемията. Оттам в Барселона и оттам се прибира в София и след това по сухопътен транспорт – във Варна. След като се е прибрал, веднага се е явил в болница. Най-вероятно се е сепнал от тежките наказания, които се предвиждат.

160 хиляди са регистрираните случаи в световен мащаб. Смъртните случаи са 5973, в Румъния нови 8 случая, в Гърция – 228, Албания – 4 нови, Хърватия – 7.

Подобни статии

Top