Двама от най-изтъкнатите български ентомолози с лекции за пеперудите в Природонаучния музей

Регионалният природонаучен музей – Пловдив представя две изключително ценни събития за любителите на пеперудите

Като част от „Фестивал на перудите“, организиран по проект на Програма „Наследство“ на Европейска столица на културата, са предвидени две образователни лекции с изтъкнати български учени, изучаващи най-обичаните летящи насекоми – пеперудите.

Днес – 18.09.2021, от 18:00 ч.  в Планетариума на РПНМ – Пловдив ще бъде изнесена лекция „Непознатите пеперуди – методи на събиране, изучаване и опазване“ от доц. д-р Стоян Бешков.

Доц. д-р Бешков е възпитаник на Софисйкия университет „Св. Климент Охридски“, от дълго време се занимава с фаунистика, систематика, зоогеография и опазване на пеперудите (Lepidoptera) на Балканския полуостров и в Турция. В момента той е завеждащ отдел Безгръбначни животни в Националния природонаучен музей при Българската академия на науките в София и активно работи по различни научни проекти.

Поради актуалните противоепидемични мерки на лекцията могат да присъстват до 30 души, настанени през място на седалките в зала „Планетариум“.

Първите 30 записали се чрез електронния формуляр  ще имат удоволствието да чуят и видят интересното представяне на доц. д-р Бешков.

1 2

Подобни статии

Top