Двама отиват на съд, кътали марихуана

Единият е от село Борец, другият от Дълго поле

Двама отиват на съд за държане на наркотици. Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 27-годишен с инициали И.Ж., заловен с марихуана с общо тегло 350,21 грама на обща стойност 2 101,26 лева. Случаят е от 31 август 2019 година, когато на главния път Карлово – Пловдив полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от И.Ж. Установено било, че обвиняемият държи в джоба на панталона си два броя топчета марихуана, която е иззета като веществено доказателство.

По-късно – при извършено претърсване и изземване от дома на обвиняемия в село Борец, е намерено и иззето наркотично вещество – марихуана. Общото тегло на иззетата в двата случая марихуана е 350,21 грама. Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият се е признал за виновен.

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт и спрямо С.К. (на 30 години) за това, че на 5.08.2019 година в село Дълго поле без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество – марихуана с общо тегло 3,563 грама на стойност 21 лева, както и че е отглеждал общо 5 броя растения от рода на конопа на стойност 208,62 лева.

Предстои Районният съд да насрочи заседания по делата.

Подобни статии

Top