Двама са арестувани за убийството на български полицай на границата с Турция - DC news

Двама са арестувани за убийството на български полицай на границата с Турция

Арестуваните са стрелецът и негов помагач, в  момента текат разпити в Турция

Задържан е извършителят на стрелбата на границата с Турция край Елхово, при която загина сержант Петър Бъчваров. Това обяви пред БНТ посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок. Тя е съобщила новината на ръководството на МВР в телефонен разговор.

Малко преди 18:00 часа стана ясно, че са задържани двама души – стрелецът и негов помагач. Българските и турските власти са в непрекъснат контакт, като вероятно български следователи ще заминат в Турция във връзка с разследването.

Минути по-късно същото беше потвърдено и от директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов, който уточни, че са задържани двама души – извършителят и негов помагач.

Първоначалната версия е, че задържаните са каналджии.

„Не ми се иска да допускам версията за терористичен акт, за момента ще трябва да приемем, че е каналджийство, придружено с особена арогантност и жестокост, защото те не са стреляли еднократно, те са стреляли поне 10 пъти по нашите полицаи“, каза той.

След изясняване на обстоятелствата около случая вероятно екип от български следователи ще замине за Турция, посочи още директорът на следствието.

От турска страна след инцидента незабавно са били изпратени допълнителни екипи за охрана на границата. Това съобщиха от посолството на Анкара у нас след разговор между вътрешните министри Демерджиев и Сюлейман Сойлу.

Снимка: МО

Подобни статии

Top