Двама са изгубили живота си при пожари в Асеновградско

Двама души са загинали,

а един е пострадал при пожари през изминалата година. Това отчитат служителите от Районната служба по пожарна и аварийна безопасност в Асеновград за 2017-та година. Възрастен мъж почина след като се запали металният фургон, в който той е живял.

Инцидентът е станал на 17 април миналата година в село Нови извор. Вероятната причина е запалена цигара, обобщават статистиката огнеборците.

Вторият смъртен случай е от село Наречен.  Самотна старица е намерена мъртва в дома си, който бил опожарен почти напълно. Само един е пострадал при инцидент с огън  през цялата 2017-та година. За справка през 2016-та техният брой е 5.

447 са произшествията, на които са се отзовали  огнеборците от Районната структура на пожарна и аварийна безопасност от началото на 2017 година до 31 декември  на същата година. Това  е със 112 по-малко, в сравнение с 2016-та.

Намалява и броят

на лъжливите повиквания, сочат цифрите. Те са 26 за миналата година, спрямо 38 за 2016-та.  По малко са и  аварийно-спасителните и помощни операции  с участието на пожарникари. До 31 декември миналата година те са били общо 120, спрямо 140 за цялата 2016-та.

Пожарите с материални загуби са с девет повече от предходния период. За 2017-та техният брой е 82, показва статистическата справка.

Запазва се тенденцията най-много пожари да стават в жилищни постройки, в транспорта, в складови помещения и в  селското стопанство. Основните причини за възникване на инциденти са небрежност при боравене с открит огън, късо съединение или неправилно ползване на отоплителен уред.

 

 

 

Подобни статии

Top