Двама турски боксьори пипнали COVID-19 на олимпийската квалификация в Лондон!

Турция обвини МОК и британците, че са разрешили състезанието да започне, а след това са го прекратили, за радост заразени български бойци няма

Международният олимпийски комитет (МОК) беше обвинен, че е застрашил здравето на спортистите, след като двама турски боксьори и техният треньор дадоха положителни проби за коронавирус. Това се е случило при завръщанвето им от олимпийската квалификация в Лондон миналата седмица.

Еюп Гозгек, президент на турската федерация по бокс, заяви, че и тримата са се заразили в Англия и турнирът не е трябвало да се провежда.

„Докато целият свят предприемаше крайни мерки за справяне с вируса, аз съм озадачен, че работна група на МОК и британското правителство разрешиха турнира да започне. Много от нас имаха притеснения, а почти всички други състезания бяха отменени“, заяви той – Безотговорно. В резултат на това, за съжаление трима от нашия екип са дали положителни тестове.“

Квалификационният турнир, в който участваха около 350 бойци от 40 страни, в крайна сметка беше прекратен.

Говорител на организационния комитет заяви, че не знае за положителните проби в турския тим. „По разбираеми причини ще изчакаме да получим подробностите, преди да направим коментар“, обяви той.

Участие в надпреварата взеха и родните боксьори. Няма информация някой от тях да се е оплаквал от здравословни проблеми. Въпреки това те са под задължителната 14-дневна карантина.

Подобни статии

Top