Двама военнослужещи с COVID-19 – били на мисия в Косово и Румъния

21 нови случая от днес, заразените с коронавируса станаха 264. 8 оздравяха

21 са новите случаи на заразени с коронавирус в страната от сутринта досега, два нови града се присъединиха към картата на разпространение на вируса в България, съобщи на следобедния си брифинг шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Новите градове са Кърджали и Хасково, където има по един случай. В София положителните проби са 14,  в Смолян има още двама, по един случай – в Плевен, Велико Търново и Варна.

Все още се работят проби, до утре  сутрин може да има корекция в броя на хоспитализираните.

Осем души са изписани като оздравели, съобщи ген. Мутафчийски. Утре се очаква да бъде изписана още една пациентка.

Двама военнослужещи – старши лейтенант, който е бил на мисия в Косово, заедно с другия офицер, контактен с него, са транспортирани до ВМА. Двамата били без клинични оплаквания, но единият е с положителна проба. Засега те остават във Военномедицинска академия.

Един български военнослужещ, на мисия в Румъния, също е с положителна проба и е настанен в инфекциозна болница в Букурещ.

На този етап има няколко тежки случая от приетите за лечение в софийски болници. ВПирогов има още един интубиран пациент като така стават двама. Два случая има в болница „Св. Ана“. Те са на мъж и жена на 75 и 54 години. Мъжът е интубиран, жената е в по-добро състояние. Петима са в Пета градска болница, пациенти има също във ВМА и в Инфекциозна болница, където е приет първи случай -33-годишен мъж.

Подобни статии

Top