Двама загинаха при пожари тази нощ, други двама са ранени

Причината за три от пожарите е небрежност при боравене с открит огън

Двама мъже загинаха при пожари през последното денонощие в страната. Други двама са пострадали от огнена стихия, съобщиха от пресцентъра на ГД ПБЗН.

79-годишен мъж е загинал миналата нощ в 1.00 ч. в Роман. Пожарът е загасен от два екипа огнеборци от РДПБЗН-Враца. След потушаване на огъня пожарникарите са открили мъртъв възрастния мъж. По тялото му имало следи от изгаряния и вдишване на газ.

Изгоряла е цялата къща, както и три кози. Спасени са други пет кози и съседните две сгради. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Вчера по обяд в оперативния център на софийската дирекция на пожарната е получен сигнал за пожар в къща в столицата. На място са изпратени две пожарни. След като загасили огъня огнеборците установили, че в къщата е загинал мъж на 64 години. Изгоряло е домашно имущество и ПВЦ дограма, опушени са стените. Причината за пожара също е небрежност при боравене с открит огън.

При друг пожар в Банкя, около 10:45 ч. вчера, е пострадал 50-годишен мъж. Огънят лумнал в къща в курортния град. Изгорял е покривът и бойлерът. Причина за пожара е късо съединение в бойлера. Раненият собственик на къщата е откаран в МБАЛ „Пирогов“.

Дядо на 82 години бе ранен при пожар в Горна Оряховица. Вчера следобед в 14:19 часа на спешния телефон 112 е получен сигнал за горяща стопанска постройка в градчето. На мястото на произшествието е изпратен екип на РСПБЗН-Горна Оряховица. При пожара е изгорял покрива на къщата, пчеларски инвентар, домашно имущество, прозоцри и врати. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Подобни статии

Top