Двайсетина подкрепиха граничарите, убили турски бракониер

„Нашите граничари са за награда“, категорични бяха протестиращите

Пловдивчани подкрепиха днес граничните полицаи, убили турски бракониер, видя репортер на DCNEWS. Двайсетина души, повечето бивши полицаи, излязоха пред Съдебната палата под тепетата около 9.30 ч. тази сутрин, настоявайки България да не дава граничарите на турските власти.

Те са обвинени от турските власти за смъртта на турски рибар край Резово през 2008 година.

Днес Бургаският районен съд отложи делото,

образувано по поръчка на Турския наказателен съд, в което показания трябваше да дадат четиримата български граничари. Защитниците им настояха за още време, за да се запознаят с писмените доказателства, свързани с наказателното производство. Съдът се съобрази с тях и отложи делото за 9 ноември. Дотогава към тях ще се приложат пълния обем от писмени доказателства, за да се осигури правото на защита на българските гранични служители, съобщава dnes.bg.

От Турския наказателен съд в Къркларели са изпратили обвинителен акт срещу четиримата бивши гранични служители Михаил Цонков, Живко Петков, Никола Костов и Николай Петков. След днешното заседание в Бургаския районен съд трябваше да приключи изпълнението на съдебната поръчка от турската страна.

Пред Съдебната палата в Пловдив днес събралите се в тяхна подкрепа пловдивчани заявиха, че граничарите са защитавали границите на България.

„Смятаме, че те са изпълнили дълга си. Това са едни патриоти“, коментираха протестиращите и заявиха, че нашите гранични полицаи са за награда.

Подобни статии

Top