Двайсетина студенти и протестъри на митинга пред Пловдивския университет срещу зелените сертификати (СНИМКИ/ВИДЕО)

Протестиращите настояха да учат присъствено, без зелен сертификат

Двайсетина души протестираха днес пред Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“ срещу въвеждането на зелените сертификати във висшите учебни заведения и онлайн обучението. Протестът бе организиран от студенти от пловдивската Алма матер, но много малко бъдещи висшисти от университета се появиха на площадчето пред сградата в центъра на града. Недоволството им бе подкрепено от няколко студенти от други пловдивски университети – УХТ и Аграрния университет. Присъстваха и представители на Техническия университет в столицата – две момичета специално бяха дошли, за да подкрепят колегите си, след като чули за протеста.

На пръсти се брояха и няколкото граждани, които бяха дошли да протестират срещу зелените сертификати и мерките като цяло. Повечето бяха партийни активисти и протестъри, познати от уличните митинги през миналото и това лято.

Студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“ ще протестират срещу зелените сертификати и онлайн обучението

„Завършил съм биология. Не е нормално да се води учебен процес пред компютъра. Нито физика може да се учи пред камерите на лаптопите, нито биология, нито математика, да не говорим за медицина“, коментира мъж, който работи в частна фирма.

Милена Аянска от УХТ пък дошла да подкрепи колегите си от ПУ. По думите й, в УХТ искали да се представи зелен сертификат, когато се ходи на упражнения. Момичето обясни, че в такъв случай просто не посещават упражненията.

1 2

Подобни статии

Top