Двайсетина в Пловдив поискаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов

Тази вечер е организиран и митинг-протест пред сградата на община Пловдив

Майки от „Системата ни убива“  се събраха в Пловдив, за да  настояват вицепремиерът Валери Симеонов не само да си подаде оставката , но и да излезе от политиката.

В недоволството си се обединиха двайсетина родители на болни деца, които изразиха възмущение  от изявлението на Симеонов в края на миналата седмица. те тръгнаха в шествие от палатковия лагер пред сградата на общината до Централна поща.

„Навън ще сме докато този човек не напусне и правителството, и парламента“, каза Даниела Петрова, майка на дете с увреждания.

Поводът е скандалното изказване на Валери Симеонов, в което той нарича майките на деца с увреждания „кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тия уж болния деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях.“

Палатковият лагер пред сградата на общината беше отворен още рано следобед.

Митинг-протест пред сградата на община Пловдив, организиран от пловдивското движение „Възраждане“ пък бе част от общонационалните прояви, целящи незабавното отстраняване на вицепремиерското недоразумение, наречено Валери Симеонов.

От „Възраждане“ се присъединиха към родителите на деца с увреждания и застанаха пред общината с лозунги в ръце, призовавайки към тях да се присъединят и останалите граждани, седнали на Копчетата. „Това са нашите деца, нека да ги защитим“, подчертаха от движението, а после започнаха да скандират „Оставка“.

Сред протестиращите бяха също лидерът на ДСБ под тепетата Йордан Иванов, Евелин Парасков от Съюз за Пловдив, Сузана Николова от ПП „Воля“ и др. известни политически лица. Те обаче заявиха, че са дошли като граждани да подкрепят родителите на деца с увреждания.

Протестът приключи с шествие до Централна поща, където хората пуснаха писмо с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Те заявиха, че очакват то да им го върне разписано.

Подобни статии

Top