Две деца от Сливенско са в Клиниката по изгаряния в Пловдив след пожар в Крушаре

Децата са в стабилно състояние

Две деца на 8 и 15 години от сливенското село Крушаре са настанени за лечение в Клиниката по изгаряния в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. Момичетата са със сериозни изгаряния, но в стабино състояние, съобщиха от ГДПБЗН.

Те са пострадали при пожар, станал в навечерието на Новата година в къща в село Крушаре. Сигнал за пожара е подаден вчера вечерта, в 19:23 часа в Оперативния център при РДПБЗН-Сливен.  На мястото са изпратени две пожарни коли от сливенската пожарна, които са успели да потушат огъня.

Вследствие на пожара са пострадали двама мъже на 46 и 49 години, жена на 45 години и двете деца. Жената, която е била с 20% изгаряни и двете деца – момичета на 8 и 15 години, също със сериозни изгаряния, но в стабилно състояние, са били откарани в спешното отделение на сливенската болница. Впоследствие двете деца са транспортирани в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

По първоначални данни огънят пламнал в лятната кухня към къщата.

Огнената стихия е унищожила мебели, бяла, черна и компютърна техника, дом. имущество. Изгоряла е 30 кв. метра покривна конструкция и дограми. Спасена е сградата.

Изясняват се причините за пожара.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top