Две деца от Старозагорско с тежки изгаряния в УМБАЛ „Св. Георги“

Тийнейджър бе обгорен от волтова дъга на гарата в Стара Загора

13-годишно момче от Стара Загора е с 55% дълбоко шоково изгаряне в пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“, след като бе поразено от волтова дъга на жп гарата в родния си град. Това съобщиха от пресцентъра на университетска болница днес.

Момчето, което е от ромски произход и се казва Пейчо Сашев Ангелов, е настанено за лечение вчера в Клиниката по изгаряния.

По-рано от пресцентъра на Апелативна прокуратура под тепетата съобщиха, че старозагорските районни прокурори наблюдават досъдебно производство по случая.

До момента е установено, че на 1 август 2018 г., около 17.30 часа, 13-годишният Пейчо се качил на покрива на товарен вагон, но в този момент се образувала волтова дъга и при контакт с тялото му, е нанесла сериозни изгаряния.

Момчето незабавно е било транспортирано за оказване на спешна медицинска помощ в Спешния център в Стара Загора, с тежки изгаряния и опасност за живота. След извършването на първоначалните медицински манипулации, насочени към преодоляване на непосредствената опасност за живота му, Пейчо е бил откаран в Клиниката по изгаряния в Пловдив, където и към момента продължава лечението му.

7-годишно момиче от Змеево е ударено от волтова дъга и е паднало от ел. стълб

В същата тази клиника предишния ден е докарано в тежко състояние и 7-годишно момиче, също от ромски произход от старозагорското село Змеево. Момичето е с 15% дълбоко шоково изгаряне, засегнало основно едната ръка. Волтовата дъга в този случай е довела до падане от електрически стълб и детето е получило фрактура на едно от ребрата си, което от своя страна пък е причинило пневмоторакс.

И двете деца са с реална опасност за живота.

Подобни статии

Top