Две деца с коронавирус са настанени в болницата в Асеновград, в COVID-отделението лежат 36 души

От началото на годината до момента с диагнозата през лечебното заведение са преминали 107 пациенти.

В община Асеновград днес се проведе заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с коронавируса. Срещата бе водена от кмета на града и председател на щаба доктор Христо Грудев.

Той откри заседанието, като посочи, че на сайта на общината е публикуван Оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. Всеки може да се запознае с него тук: https://www.asenovgrad.bg/uploads/MyDocuments//operativen_plan-28012022.pdf .

„Очаква се високата заболеваемост да предизвика голямо напрежение в болниците, при личните лекари и дори в предприятията“, посочи кметът Грудев.

От РУ – Асеновград информираха, че към момента при тях няма заразени с коронавирус служители и продължават да съдействат на РЗИ – Пловдив. В Районната противопожарна служба също няма нови констатирани случаи и екипът е в пълен състав.

Във Военно формирование 24490 – Асеновград обстановката е нормална, като отчетената заболеваемост е около 2%. В МБАЛ – Асеновград са настанени 36 души с коронавирус.

От началото на годината до момента с диагнозата през лечебното заведение са преминали 107 пациенти. От тях пет деца вече са изписани и в Детско отделение има още две. Има заболели сред персонала на болницата, като при всички заболяването протича леко.

В края на заседанието кметът доктор Христо Грудев предложи народните (т.нар. пехливански) борби за празника на Свети Трифон да не се провежда поради пандемичната обстановка и опасността от разрастване броя на заболелите при събиране на много хора на едно място. Всички членове от щаба се съгласиха с предложението и то бе прието единодушно.

Подобни статии

Top